Festival

III EDICIÓ DEL TAM!  FESTIVAL DE MÚSICS EMERGENTS

El TAM! un espai d’intercanvi i de trobada entre músics, creadors i públic.
Es farà el dissabte 22 d’octubre a l’era del Parc de Sant Jordi. Matí i tarda.

La trobada pretén visibilitzar el màxim possible de formacions musicals emergents que hi ha al territori i posar a l’abast eines i recursos tant per millorar la pràctica musical com per facilitar la projecció dels grups de música.

Hi haurà càpsules de formació, xerrades i taules rodones sobre les necessitats i problemàtiques actuals de les formacions musicals.

Al vespre, marató de concerts: 12 grups que faran petits passis per l’escenari. Com que serà impossible que hi toqui tothom, caldrà que les formacions s’inscriguin prèviament i una comissió seleccionarà les formacions que s’adeqüin millor als criteris de valoració del festival.

El TAM! està organitzat per la Casa de la Música de Terrassa i Bucs Baumann -equipament del Servei de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa- que gestiona l’entitat de promoció cultural Indirecte.
També hi col·labora l’entitat Final de Trajecte.

 

FORMACIONS

Qui hi pot participar?

Músics del Vallès occidental que vulguin ampliar el seu coneixement musical i persones interessades en la música.

Com es farà?

Les formacions i xerrades es realitzaran al matí i migdia són obertes a tothom. Per qüestions organitzatives, agraïm que si teniu interès en venir envieu un correu a: concurstam(aroba)gmail.com.

La informació complerta de les formacions la podeu trobar aquí: Formacions TAM!

MARATÓ DE CONCERTS

Qui hi pot participar?

 • Formacions musicals que habitualment assagin dins del Vallès Occidental.
 • Els seus membres han de ser joves menors de 35 anys. En el cas dels grups, es considerarà grup jove el que tingui el 50% de membres joves. En cas d’imparells es compta a la baixa (P. ex: formacions de 5, n’hi hauria prou si 2 membres són menors de 35 anys).
 • Les formacions musicals que es presentin, en cas de ser seleccionades, han de poder tocar temes propis i originals durant un mínim de 20 minuts.

Què cal fer per inscriure’s?

Tots els artistes que hi vulguin participar s’hauran de registrar a l’espai “Com participar” d’aquesta web i introduir tota la informació que es demana per poder activar i validar la seva inscripció. Caldrà omplir un formulari amb les dades del grup. El formulari es pot omplir on-line al web o bé presencialment al Servei de Joventut (Av. Jacquard, 1 – Terrassa). Per a poder ser acceptats, els i les participants han de disposar d’un enllaç amb una cançó original i un enllaç d’una fotografia recent. Ambdues hauran d’estar penjades a un espai web (si teniu algun dubte sobre com fer-ho us podeu dirigir al servei de joventut).

Fins quan es pot fer la inscripció?

La inscripció es podrà fer fins el 9 de setembre de 2016.
Els noms i el nombre d’inscrits es penjaran al web http://www.tam.cat segons inscripcions rebudes.

Com es farà la selecció?

D’entre totes les propostes rebudes, una comissió de selecció formada per Paca Clotet: bateria,Vanesa Paris: compositora, teclista, cantant i videodj i Xavi Maureta: professor del Conservatori de Música de Terrassa, seleccionarà un màxim de 12 formacions o solistes que participaran en un concert. Hi haurà una comissió de selecció que s’encarregarà de valorar totes les propostes i triar les 12 formacions que es consideri que encaixen més en els criteris establerts al festival. El resultat de la selecció es farà públic al web del TAM! el 13 d’octubre.

Com es farà el concert?

A la marató de concerts hi participaran les 12 formacions seleccionades. Cadascú tindrà  20 minuts per tocar la seva música en directe i donar-se a conèixer i un màxim de 10 minuts per muntar. A les formacions seleccionades se’ls demanarà un rider orientatiu. Aquest s’adequarà a les característiques tècniques de les que es disposin. Cal tenir molt present que es tracta d’una marató de concerts. Els tècnics s’ajustaran al màxim a les necessitats de cada formació musical però per limitar l’espera entre muntatge i desmuntatge, demanem que us adapteu en la mesura del possible a les condicions tècniques i de muntatge. També s’informarà de l’ordre i els horaris d’actuació.
L’organització aportarà el backline mínim necessari (batería, amplificadors, microfonia i monitoratge).

Criteris de valoració a l’hora de fer la selecció

 • El TAM té l’objectiu de donar suport als grups de música o solistes emergents, per tant, es valorarà especialment aquelles formacions musicals que tinguin el seu recorregut poc extens (concerts realitzats, discs o maquetes editades, etc.).
 • Es tindrà en compte la qualitat, l’originalitat així com el fet que siguin propostes noves i d’artistes novells.
 • A l’hora de fer la valoració es procurarà que la selecció comprengui formacions d’estils i formats musicals diferents.
 • Es valoraran les formacions que participin per primera vegada al Festival TAM!

Comissió de selecció

Estarà format per un membre del Conservatori de Terrassa, un membre del TAM! i un músic professional.

ALTRES

 • Les formacions musicals presentades cedeixen a l’organització els drets d’imatge i reproducció de fotografies i vídeos que es facin en el moment del concert el dia de la trobada per a realitzar accions de difusió, amb possibilitat d’edició, amb finalitat documental, promocional i no lucrativa.
 • El material presentat al TAM! no es retornarà i formarà part de la borsa de grups que gestiona Bucs Baumann a través d’Indirecte i la Casa de la Música de Terrassa.
 • La participació al TAM implica l’acceptació d’aquestes bases.
 • Qualsevol situació no prevista serà resolta per l’organització.
 • L’organització es reserva el dret de canviar les bases per qüestions de força major.
 • L’incompliment d’algun d’aquests punts suposarà la desqualificació del grup o solista

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s